Nasıl Yapılır

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Göz altı morlukları veya diğer ismi ile göz altı halkaları farklı sebeplerle oluşurlar. Gözün alt tarafında oluşan koyu renkli halkalar kişileri olduğundan daha yaşlı gösterir. Geçici bir yöntem olarak makyaj ile yok edilebilir. Ancak doğal yöntemler ile ve yasam seklinizi değiştirerek tamamen göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz.

Göz altı morlukları neden olur?

  1. Yorgunluk ve uykusuzluk: Uzun süre uykusuz kalmak veya fazla uyumak göz altı morluklarının temel nedenidir. Uykusuz kalan vücutta göz kapakları ağırlaşır, göz altlarında koyu renk oluşturur. Çok fazla uyumak da ayni şekilde yorgunluğa neden olur. Şişmiş göz kapakları ve şiş göz çevresi görüntüsünü ortaya çıkarır.
  2. Gözdeki yorgunluk: Teknolojik cihazlar ile fazla vakit geçirmek morluklara neden olur. Uzun sure cep telefonu ve tablet kullanımı gözdeki kan damarlarının genişlemesine sebep olur. Bu da göz altında koyu renkli halkaların oluşmasını tetikler.
  3. Yaş: İlerleyen yaş sebebi ile Kolajen miktarı azalır ve cilt esnekliğini kaybeder. Esnekliğini kaybeden cilt incelir ve deri altında bulunan koyu renkli kan damarları görünür bir hal alır.
  4. Sıvı eksikliği: Vücuda yeterli miktarda sivi alınmaması durumunda cilt canlı ve parlak görüntüsünü kaybeder. Esnekliğini kaybeden cilt kuru ve sağlıksız görünüme neden olur. Göz altı derisi de ayni şekilde sağlıksız ve koyu görünür.
  5. Genetik Faktörler: Diğer ailen bireylerinde var olan göz altı morluğunun kalıtsal olarak aktarım oranı yüksektir. Ailede var olan morluklar doğuştan belli olur ve zaman ilerledikçe daba belirgin bir hal almaya baslar.
  6. Alerjik Reaksiyonlar: Alerjik reaksiyonlar gözlerde kesinti, kızarıklık gibi rahatsız edici etkilere neden olur. Alerji durumunda göz savunma mekanizması devreye girer. Ve kan damarlarında genişlemeye neden olur. Genişleyen kan damarları koyu renk görüntü sebebidir.
  7. Güneş: Uzun sure güneşe maruz kalmanın sonucunda göz çevresinde koyulaşma oluşur.

Göz altı morlukları kimlerde olur?

İlerlemiş yaş gruplarında göz altı morlukları daha sık görünür. Bunun nedeni cildin incelmesi ve esnekliğini yitirmesidir. Ayni şekilde genetik yatkınlığı olan bireylerde % 80 görülme olasılığı vardır. Son olarak beyaz tenliler dışında çok sık görülür. Koyu renk cilt tonuna sahip bireylerde göz çevresinde koyuluk klusma ihtimali yüksektir.

göz altı morlukları nasıl geçer
göz altı morlukları nasıl geçer

Göz altı morluklarına ne iyi gelir?

Göz altı morlukları için kesin tıbbi çözümler vardır. Ancak evde doğru yöntemleri uygulayarak koyu renkli halkaları azaltabilir hatta kurtulabilirsiniz.

  • Soğuk uygulama; gözdeki şişkinliği indirir ve genişleyen damarların normalleşmesini sağlar. Bu sayede sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Soğuk kompres için kalın bir bez parçası veya havlu içine kalıp buz koyarak göz altına uygulama yapılır. Ayni şekilde bir bez soğuk su ile ıslatılıp göz altına konulabilir.
  • Yüksek yastık kullanımı; uyku esnasında göz altında sıvı birikmesini engeller ve göz altı morluklarını oluşumunu azaltır.
  • Yeterli süre uyumak; yorgunluğunuzu yok eder ve sağlıklı görünmenizi sağlar. 7-8 saatten az uyumak cildin rengini soluklaştırır ve koyu renk halkaları belirgin yapar.

Göz altı morlukları nasıl geçer?

Evde uygulayacağınız basit pratik yöntemler ile göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz.

  • Düzenli ve sağlıklı uyuyun. Günde 7-8 saat uyku bilimsel olarak yeterlidir. Fazla ışık olmayan bir ortam iyi bir uyku için uygundur.
  • Soğuk kompres uygulayın. Soğuk su ile islatilmis bir bez göz altına uygulanabilir. Yine ayni şekilde halka seklinde kesilmiş soğuk suda bekletilmiş patatesle de soğuk kompres yapabilirsiniz.
  • Çay poşeti uygulaması yapın. Soğumuş demlik poşetlerini en az 20 dk. boyunca göz çevresinde tutmak göz altı kararmalarına iyi gelir.
  • Gül suyu tonik uygulaması yapın. Gül suyu hem cildi sıkılaştırır hem gözenekleri kapatır.
  • Düzenli göz masajı yapın. Kan damarlarını rahatlatmak kan akışını düzenler ve koyu renk görünümünü azaltır.
  • Salatalık cilt için oldukça faydalıdır. Kendisi de kabuğu da göz altı ve göz çevresine maske gibi uygulanabilir. Salatalık içinde cildi sıkılaştıran ve gençleştiren maddeler bulunur.
  • Kolajen içeren ürünler kullanılmalı.
  • Cilt ve makyaj temizliği antioksidan içeren ürünler ile yapılmalı.
  • Geçici çözüm olarak göz altı makyajı önerilebilir. Bilinen kalite markaların kapaticilarinile göz altı morluklarını yok edebilirsiniz. Merdivenalti , kalitesiz ürünler kullanırsanız göz altı morlukları daha koyu renk alır ve cildiniz esnekliğini kaybeder.

Göz altı morlukları için evde maske tarifi

Salatalık maskesi;

Salatalık dilimlenir ve limon suyun içinde 5 dakika bekletilir. İki dilim iki göz altına yerleştirilir bu şekilde en az 20 dakika bekletilir. Bu esnada limon suyu gözler ile keskinlikle temas etmemelidir.

Süt maskesi;

İki parça pamuk top haline getirilir ve dolapta beklemiş olan soğuk sut e batırılır. Pamuk üstündeki fazlalık sut süzdürülür ve göz altine soğuk şekilde yerleştirilir. 15-20 dk. bu şekilde bekletilir.

Çay maskesi;

Soğumuş olan cay demi poşetlerini gözünüzün üzerine koyun. Göz kapağının da üstüne uygulayabilirsiniz. Bu şekilde 20-25 dakika boyunca bekletin.

Patates maskesi;

Patatesler halka halka kesilir. Dilim seklinde göz kapağı üstüne yerleştirilir. Bh şekilde 20-30 dakika bekletilir. Patatesin hem morlukları azaltma hem de şiş göz kapaklarını indirme özelliği vardır. Patatesi en ekonomik evde göz altı morluklarını geçirme yöntemi olarak gösterebiliriz

Göz altı morlukları için nar çekirdeği yağı nasıl uygulanır?

Nar çekirdeği yağı göz altı morlukları için kullanılacaksa su ile inceltilir. Göz altı derisi ince bir yapıya sahiptir bu nedenle direk saf şekilde uygulanmaz. Yüzün diğer bölgelerinde kullananlar inceltmeden uygulayabilir. Ancak göz altı uygulaması inceltilmeli. Ayrıca uygulama 20 dakika civarında olmalı ve sonrasında su ile temizlenmeli. Göz ile kesinlikle temas ettirilmemeli.

Bitkisel kürler arasında popüler olan nar çekirdeği yağı mucizesi kırışıklıkları önlemesi ile de bilinir. Narin çekirdeğinde bulunan maddeler cildi siki tutar ve esnekliği en aza indirir bu sayede hem kırışmayı geciktirir hem deri incelmesini önler. Bu sebeple göz altındaki derilerinde gergin ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak göz altı morluklarında azalma sağlayabilirsiniz.

İlerleyen yaş ve güneşe maruz kalma sebebi ile oluşan morluklar doğal yolla oluşan morluklardır. Evde yapacağınız basit uygulamalar ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan koyu renk görünümünü azaltabilirsiniz. Her gün olmasa bile haftada en az iki defa 30 dakika ayırarak cildinize gereken önemi göstermelisiniz.

Göz altı morluklarının tedavisi

  • Lazer tedavisi ile cilt yenileme, sıkılaştırma uygulamaları yapılır.
  • Kimyasal peleng yöntemi uygulanarak pigmentasyon azaltılır.
  • Dolgu enjeksiyonu ile kan damarlarının koyu renk görünümü gizlenir.
  • Tıbbi dövme ile göz altı deri incelmesine bağlı koyu görüntü değiştirilir.
  • Cerrahi müdahale ile göz altına implant yerleştirilir.
  • Yine cerrahi müdahale ile göz altına yağ dokusu yerleştirilerek koyu renk görünümü azaltılır.
  • Göz kapaklarına ve göz altına plastik cerrahi ile estetik uygulaması yapmak.

Genetik olan göz altı morlukları doğal yöntemler ile geçmez. Gen koduna işlenmiş olan bit miras olarak kalır. Bu tur göz altı morlukları ickn cerrahi ve tıbbi müdahale gerekir. Psikolojik olarak sizi rahatsız eden koyu renk halkalarınız var ise bir sağlık kurulusundan randevu alarak danisin. Genetik veya sonradan olan göz altı morluklarından hisli bir şekilde kurtulmak siyiyorsanız tıbbi olarak destek almanız gerekmektedir.

Kolajen miktarı yaş etkisi ile azalır ve buna bağlı olarak cilt yaşlanması hızlanır. Kolajen içeren ilaçların kullanımı da uzman hekimler tarafından onaylanarak yapılmalıdır. Kolajen alimi ciddi anlamda cildin sağlıklı ve genç görünmesine katkı sağlar.

Tüm tıbbi uygulamaları hekime danışarak hastane veya sağlık kuruluşlarında yaptırmakta fayda vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu