Genel

Doğal Makyaj Nedir? Doğal Makyaj Yapma Teknikleri

Doğal makyaj, sizi olduğunuzdan farklı göstermeyen açık tonlar kullanılarak yapılan makyajdır. Doğal makyaj hem sağlıklı bir görünüm hem de kendine güvenli görünmenizi sağlar. Göz makyajı toprak tonlarında ve kahverengi kalem kullanılarak yapılır. Siyah kalem doğal görüntü sağlamaz. Allık olarak yine şeftali tonları ve sedefli olmayan allık tercih edilmeli. Ruj nüde tonlarında olmalı. Simli veya parlak rujlar tercih edilmemeli. Rimel her şekilde siyah olarak mutlaka olmalı. Kirpikler her zaman on planda olmalı.

doğal makyaj
doğal makyaj

Aydınlatıcı kullanılacaksa doğru yerde az miktarda kullanılmalı. Mesela göz altından şakaklara kadar makul şekilde olmalı. Far tercih edilmese de olur. Ama kullanmak gerekirse yine cilt tonuna uygun nüde veya toprak tonları olmalı. Gerekli malzemeler; rimel, kahverengi kalem, şeftali tonu allık, kapatıcı, nüde ruj.

Hafif makyaj

Doğal makyaj ve hafif makyaj birbirine benzer. Hafif makyaj yaparken toprak tonları ve kahverengi kalem şart değildir. Adi üstünde hafif makyaj yani günlük makyaj. Cilt tonunuza uygun bir far ve eyerline kullanarak da hafif makyaj yapılır. Eyerlinler doğal makyaj için uygun değildir ama günlük hafif makyajda olabilir. Yine olmazsa olmaz rimel kullanılmalı. Allık şeftali tonlarında ve sedefiz olmalı. Ruj kırmızı harici herhangi ton olabilir. Ancak kalın tabaka halinde fondöten ve kapatıcı olmaz. Günlük hafif makyajda sadece cilt kusurlarını yok edebilecek aydınlatıcı, kapatıcı kullanılır. O da eser miktarda ve fazla abartmadan olmalı. Hafif makyaj için şeffaf rimel de önerilebilir. Sonuçta okula giderken veya makyajın görünmemesi gereken yerlerde siyah rimel olmaz. Bir kirpik kıvırıcı ve şeffaf rimel ile sağlıklı ve belirgin kirpikler oluşur. Hafif makyaj için gereken malzemeler; şeffaf veya siyah rimel, kalem veya eyerlinler, allık, ruj, fondöten.

Spor Makyaj

Sportif görünmek veya spora giderken nasıl makyaj yapılır? Spor yaparken ter atmayı amaçlarız. Terleyeceğimiz bir ortamda fondöten ve pudra kullanmak oldukça saçma olur. Spor bir makyaj yapmak istiyorsanız fondöten ve pudra olmamalı. Kesinlikle göz makyajı ürünleriniz suya dayanıklı olmalı. Suda çıkmayan rimel ve göz kalemleri piyasada mevcut zaten. Bu ürünler ayni zamanda terlemeye karşı da dayanıklıdır. Hafif pembe tonlarında bir allık olsa yeter. Far sürülmez. Sadece suya dayanıklı bir kalem, suya dayanıklı bir rimel ve hafif ton allık kullanılabilir. Ruju nüde tonlarında kullanabilirsiniz. Ancak çok iyi korumanız lazım. Tempolu bir günde veya sporda ruja hakim olmak kolay değildir. Spor makyaj için gereken malzemeler; suya dayanıklı rimel, suya dayanıklı kalem veya eyeljner, pembe tonlarında allık.

No Makeup (no makyaj) nedir

No Makeup, makyaj yapılmış ancak hiç makyaj yokmuş gibi duran, tamamen doğal görünen cilt için kullanılır. Bu makyaj yapmak oldukça zordur ve ciddi işçilik gerektirir. Neredeyse tüm makyaj malzemeleri kullanılır ama bu hiç belli olmaz. Cildinizle uyumlu kesinlikle belli olmayan mat fondöten ve ayni özelliklerde bir kapatıcı bu isin temelidir. Kirpikleriniz siyah rimelle takma görünümde olamaz. Bu yüzden şeffaf rimel kullanılmalı. Kirpikler kısa veya düze ise kirpik kıvırıcı ile şekillendirilmeli. Kaşlarda ayni şekilde şeffaf kaş konturu ile dolgunlaştırılmalı. Mat aydınlatıcı ile yüz konturu yapabilirsiniz. Allık bronz tonlarında ve az miktarda olmalı. Allık sadece yanak kemiklerini çıkarmak amacı ile kullanılmalı. Ruj tercihi de yine nüde tonlarında olmalı. No Makeup için gerekli malzemeler; mat ve cilt uyumlu emilebilir fondöten, aydınlatıcı, kapatıcı, şeffaf rimel, kirpik kıvırıcı, bronz allık, nüde renk tonlarında ruj.

No Makeup son zamanlarda oldukça yaygın. Fazla tercih edilmesinin nedeni, artık makyajların abartı derecesinde yapılması. Bir maske seklinde yüz hatlarını tamamen değiştiren makyajların modası çok geride kaldı. Karşı cinste hemcinste artık doğal görünen ve gerçek yüzler arıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu